Wat ziet de leerkracht en wat ervaart de leerling?
Een begaafde heeft uitdaging nodig. Maar… er is méér dan extra uitdaging! Wat dan? De piramide van onderwijsbehoeften laat het duidelijk zien.
Klik op de etage waarover je meer wilt weten:
Op Ontdekkingsreis stimuleert een brede ontwikkeling. Niet alleen maar rekenen of alleen maar puzzelen, maar zo breed mogelijk en zo divers mogelijk leren en ontdekken. Het Meervoudig Intelligentiemodel wordt als uitgangspunt genomen om de leerling elke paar weken een serie opdrachten uit verschillende gebieden voor te schotelen. Natuurwijs, denkwijs, muziekwijs, bewegingwijs, zelfwijs, vriendenwijs, ruimtewijs en natuurwijs…
De Steen der Wijsheid wordt gebruikt om, als de weekopdracht af is, extra opdrachten te kiezen.
Op Ontdekkingsreis is erop gericht het kind intrinsiek te motiveren voor de taken die het krijgt. Dat het daarnaast de opdrachten als boeiend en motiverend ervaart, is mooi meegenomen. Maar hoofddoel is om het kind te motiveren tot een goede leer- en studiehouding. De levenslessen die via de ‘sleutels voor succes’ meegegeven worden, gaan levenslang met het kind mee. Evenals de tips en suggesties die gegeven worden om zich te kunnen concentreren en doelgericht te kunnen werken.
Sociale vaardigheden zijn essentieel om in het leven iets te kunnen bereiken. Op Ontdekkingsreis neemt het kind bij de hand in een zoektocht naar een goede sociale interactie. Afhankelijk van de leeftijd van het kind wordt via uitgekiende en beproefde opdrachten de sociale en de emotionele ontwikkeling gestimuleerd.
Een goed gevoel van eigenwaarde en een gezond zelfbeeld zijn heel belangrijk, maar bepaald niet vanzelfsprekend!
Op Ontdekkingsreis begint niet met uitdaging en ook niet met het sociaal functioneren, maar nog een niveau dieper: bij het zelfbeeld en de eigenwaarde van het kind. daardoor krijgt het geheel aan sociale vaardigheden een basis, waar het kind levenslang op kan voortbouwen.
terug